Personvern og cookies

GENERELLE PERSONVERNREGLER FOR ALLE VÅRE KUNDER

I sammenheng med skjerpede regler om personvern (GDPR), ønsker vi å informere om hva dette innebærer for deg som PÅHÅRET-kunde. Vi ønsker at du skal være trygg på at det vi innhenter av opplysninger om deg er relevant, og blir behandlet på en trygg og forsvarlig måte.

Samtykke

Når du bestiller time hos oss, manuelt, på telefon eller via nettbooking blir du registrert i vårt kunderegister. Dette er obligatorisk og noe vi er pålagt fra offentlige myndigheter. Kravet om lovlig samtykke er således ivaretatt gjennom din bestilling, og vi trenger ingen ytterligere bekreftelse fra deg.

Hva registrerer vi av opplysninger

I tillegg til navnet registrerer vi ditt mobilnummer (obligatorisk), og i noen tilfeller epost (frivillig). Dette for å kunne komme i kontakt med deg ved endringer, sykdom eller annet som har betydning for timen du har bestilt.

PÅHÅRET tilbyr også påminnelse på time, via sms eller epost. Ved første registrering som ny kunde, vil du bli spurt om du ønsker å benytte denne tjenesten, og du kan da reservere deg fra å motta henvendelser fra oss, utover timepåminnelser.

Alle kunder står oppført i vår kundedatabase. På hver kunderegistrering finnes det en funksjon som heter «notat på kunde». Her vil frisøren notere fargeresepter og annen faglig informasjon som er relevant for din behandling. I henhold til regnskapsloven lagres også historikk og kundereskontro, som viser dato for når du har vært hos oss, hvilken frisør som har behandlet deg, hvilke behandlinger du har fått og hva du har betalt.

Hva bruker vi opplysningene til

Registrering i elektronisk timebok, betalingsinformasjon (kundereskontro)
Faglige opplysninger. Historikken i ditt kundeforhold, for å kunne gjøre en mest mulig presis vurdering av behandling, opp mot dine ønsker og behov.
Generelle omsetningsrapporter og statistikker for salongene.
Kundetilbud, for de som har akseptert å motta dette via sms eller epost gjennom vårt fordelsprogram.

Oppbevaring og sikring av data

PÅHÅRET har inngått «Databehandleravtale» med alle samarbeidspartnere som tar hånd om persondata i våre systemer. Innhentet data blir lagret, sikret og oppbevart i tråd med reglene i GDPR.

Innsynsrett

Som privatperson gir loven deg rett til innsyn i opplysningene vi har registrert på deg, og ved forespørsel kan vi gi deg en utskrift/kopi av hva som er registrert.

Rett til å bli slettet

Alle kunder som ikke har vært i våre salonger de siste 5 år, vil automatisk bli slettet fra våre kunderegistre. 5 års fristen er satt ut fra Regnskapslovens krav til oppbevaring av kundereskontro.

PERSONVERREGLER FOR MEDLEMMER AV PÅHÅRETS FORDELSPROGRAM

Fordelsprogrammet eies i sin helhet av: PÅHÅRET Kjeden AS, Elias Smiths vei 24, 1337 Sandvika (Org.nr 992 728 795)

Kontaktopplysninger:

Hovedkontor: 67542889/ post@paharet.no

Formålet med å samle inn opplysninger

Formålet med fordelsprogrammet er å kunne tilby medlemmer bonuspoeng basert på kjøp av våre produkter og frisørbehandlinger, gi tilpasset kommunikasjon, medlemsfordeler og tilbud, og å bygge generell kunnskap om kjøpstrender. Samtykkevilkårene du gir når du blir medlem finner du i Appen under registrering.

Fordelsprogrammet er felles for alle selskaper i PÅHÅRET og denne personvernerklæringen omfatter derfor alle nettsteder og frisørsalonger til PÅHÅRET.

Vi ønsker å ivareta personvernet til våre kunder og har derfor utarbeidet en personvernerklæring som gjelder alle som besøker våre nettsteder eller salonger.

Hvilke opplysninger samler vi inn

Vi samler inn opplysningene du frivillig oppgir, for eksempel når du bestiller eller kjøper et produkt eller frisørbehandling, eller deltar i konkurranser. Personopplysningene du frivillig oppgir kan for eksempel inneholde kontaktinformasjon, fødselsår og kjønn.

I tillegg kan det være at vi samler inn enkelte personopplysninger fra eksterne kilder som f.eks. i forbindelse med adresseoppdateringer.

Hvem behandler dine opplysninger

Fordelsprogrammet til PÅHÅRET Kjeden AS benyttes av PÅHÅRET Frisør AS og Franchise-avdelinger knyttet til PÅHÅRET. Flere selskaper utenfor PÅHÅRET Kjeden AS bidrar i å behandle medlemsopplysninger. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av PÅHÅRET Kjeden AS i henhold til databehandleravtaler.

Følgende selskap utenfor PÅHÅRET Kjeden AS er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Abacus AS – drift av underliggende datasystemer
  • H.Ødegaard & Co AS – drift av underliggende datasystemer
  • Hano AS - kasse og bookingsystemet OnTime, SMS og e-post til kunde
  • Codewise AS - tar hånd om nettsider og app gjennom publiseringsløsningen Umbraco

Hvordan bruker vi dine opplysninger

Vi kan komme til å bruke personopplysningene dine til følgende formål:

For å opprette og håndtere din personlige konto hos PÅHÅRET. Dette gjelder informasjon om dine hårbehandlinger, behandlingsprodukter, poengstatus med mer
Vi vil bare beholde opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene ovenfor, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Etter dette vil personopplysningene dine slettes.

Hvem har tilgang til opplysningene dine

Opplysningene dine benyttes kun innen PÅHÅRET Kjeden AS. Vi formidler/selger/bytter aldri opplysningene dine til tredjepart i markedsføringsøyemed utenfor PÅHÅRET Kjeden AS.

Håndtering av personopplysninger

Alle opplysningene blir behandlet i henhold til gjeldende norsk lovverk, lover og retningslinjer gitt av Datatilsynet. PÅHÅRET sletter personopplysninger når grunnlaget for behandlingen av disse ikke lenger er til stede, og i henhold til krav som følger av det til enhver tid gjeldende lovverk og regelverk i Norge.

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg (kostnadsfritt én gang per år). Hvis opplysningene er feil, ufullstendige eller er irrelevante, kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysninger dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Dette gjøres i Appen under «meld meg ut av fordelsprogrammet». Ønsker du informasjon om personopplysninger lagret på deg får du dette ved å ta direkte kontakt med din lokale PÅHÅRET salong.