Karrieremuligheter i PÅHÅRET

Fra lærling til salongeier på Solli plass

Henriette Blichfeldt ble frisør av en tilfeldighet og startet som lærling i PÅHÅRET. Etter 25 år i kjeden driver hun i dag sin egen salong på Solli plass i Oslo.

Henriette drømte aldri om å bli frisør, men for å oppnå karriereveien sin trengte hun et fagbrev og ønsket å prøve en kreativ vei.

- Gjennom skolen var jeg utplassert flere steder som hadde veldig dyktige frisører, men de var ikke nødvendigvis så gode på opplæring. På et kurs traff jeg Vigdis Reksten, gründer av PÅHÅRET, og ble lærling hos henne. Egentlig skulle jeg bare bestå svenneprøven for å komme meg videre, men jeg ble og er her fortsatt, forteller hun. 

Egentlig skulle jeg bare bestå svenneprøven for å komme meg videre, men jeg ble og er her fortsatt.
Henriette Blichfeldt
Henriette Blichfeldt
Daglig leder, PÅHÅRET Solli

Utviklende bedriftskultur

Henriettes mål var å jobbe kreativt og realisere seg selv, og det var kulturen i PÅHÅRET som fikk henne til å bli. En kultur som fortsatt er i DNA’et til kjeden. 

- Vigdis hadde et brennende engasjement for utvikling, og jeg følte meg hele tiden sett. Slik er kulturen fortsatt. Man er like viktig uavhengig om man er lærling eller frisør. Jeg opplevde læretiden som veldig lærerik og givende, i motsetning til mange andre. Noen følte seg som rydde- og vaskehjelper. Selv om jeg gjorde de samme arbeidsoppgavene følte jeg meg som en av gjengen. Det var en utrolig fin tid, og grunnen til at jeg ble værende. At jeg fikk respekt for hva jeg gjorde, ikke hvilken tittel jeg hadde, sier hun.

Skapt sin egen drømmearbeidsplass

Etter læretiden jobbet Henriette som frisør og ble en del av det kreative teamet i kjeden. Etter hvert som barna ble større ønsket hun å utvikle seg som leder. 

– Jeg har vært leder i mange år, og drevet tre salonger for PÅHÅRET. I 2018 følte jeg at det var min tur til å satse, og jeg ville satse høyt! Lokaler på Solli plass er kostbart, men det var aldri noen tvil om at det var her jeg ville være. 

Salongen på Solli plass åpnet i januar 2018. Her har Henriette fått utfolde seg fritt, og skapt sin drømmesalong. 

– Jeg er en estetiker og elsker å skape rom der mennesker trives. Det er ikke bare interiøret, men også menneskene som fyller rommet. Den kombinasjonen gir en helt spesielt opplevelse. Jeg har skapt min egen drømmearbeidsplass på alle nivåer, både menneskene, utstyret og interiøret.

Med lidenskap for fag kommer man langt

Til andre som drømmer om å åpne egen salong har Henriette følgende beskjed:

– Det er verdt alt strevet og bekymringene! Gleden det gir veier opp for alt! Men det er samtidig viktig å kjenne at man har et ekstra gir før man satser, man må jobbe hardt og mye for å oppnå suksess. Det krever mye, men det er også sjukt gøy. 

Alle mulighetene Henriette har fått på sin vei er en av grunnene til at hun nå fyller 25 år i PÅHÅRET-systemet. 

– Jeg er et ja-menneske og et menneske som liker og trenger utfordringer. Og det har jeg hele tiden fått i PÅHÅRET. Vi er alle gode til å se hverandre, heie og unne hverandre suksess. Det er også mitt livsmotto som leder, og noe av det beste med kjeden, det har jeg følt helt siden jeg var lærling, forteller hun.

Trygghet å være en del av en større kjede

Både som frisør, leder og franchisetaker har Henriette følt en trygghet i å være en del av kjede med salonger. 

– Det er viktig med en stabil og trygg arbeidsplass hvor man får mulighet til å utvikle seg og har mulighet for å skape seg en karriere. Å være med i en stor kjede gir et større mulighetsrom i form av at vi har skoler, et kreativt team og får masse spennende oppdrag og kurs. Dette gir oss også muskler i bransjen! Er du en teamspiller som liker å skape noe sammen med kollegaene dine er PÅHÅRET en arbeidsplass for deg.