Frisøren tipser

Varmeverktøy - hvilket bør jeg velge?

Det kan være lett å brenne seg når man kjøper varmeverktøy. Derfor har vi samlet opp alt du trenger å vite om varmeverktøy, samt hvilke produkter som passer til.

Varmeverktøy - hvilket bør jeg velge?

De fleste med litt lengde på håret har et forhold til varmeverktøy i en eller annen grad. Hvem husker vel ikke lukten av svidd hår fra et overnattingsbesøk med venninnegjengen eller skolediskoen på ungdomsskolen, da man skulle krølle håret for første gang. For noen er varmeverktøy en viktig del av morgenrutinen, mens for andre er varmeverktøy i hovedsak noe som hører fest og høytider til. 

Hvordan og hvor ofte du bruker varmeverktøy er det som avgjør hvilket du bør gå for, og ikke minst hvor mye du bør investere i det. Det finnes et hav av varmeverktøy å velge mellom, fra forskjellige merker og til ulike priser. Her er det mange fallgruver, derfor har vi samlet opp alt du trenger å vite for å finne et varmeverktøy som passer best for deg!

Forskjellige typer varmeverktøy

Styler: Kjært barn har mange navn. Styler er også kjent som rettetang og glattejern, og er kanskje det vanligste varmeverktøyet med unntak av hårføner. Dette er et allsidig verktøy som både krøller og retter, og som passer til de fleste hårtyper.

Varmebørste med luft: Varmebørste temmer og samler håret. Det passer best til de som har litt tykkere og grovere hår, og som ikke ønsker at håret skal være helt rett.

Fønbørste uten luft: Også kjent som elektrisk rundbørste. Dette er et varmeverktøy for deg som ønsker seg mye volum i håret. Det passer aller best for de med tynt og stritt hår, som ikke er så veldig langt.

Krølltang: Med krølltang tvinner du håret rundt tangen og holder holder det fast med en klype. Passer bra for deg som ønsker seg små og spretne krøller.

Krøllstav: med krøllstav, eller bølgetang, ruller du håret rundt staven. Dette passer best for deg som ønsker seg dype bølger og beach waves.

Hårføner er også et vanlig varmeverktøy - les hvordan du føner hos frisøren her

Hva er forskjellen på dyre og billige varmeverktøy?

Hvis du planlegger å bruke varmeverktøy ofte bør du absolutt investere litt i det. Da får du et verktøy du kan ha i flere år, kanskje til og med flere tiår. Dyrere modeller vil også være mer skånsomme for håret. Merket GHD er et vi bruker mye i PÅHÅRET-salongene, og rettetengene kommer i tre forskjellige prisklasser. De inneholder alle sensorer som bestemmer temperaturen, for den rimeligste modellen er det èn sensor, den nest rimeligste har to sensorer, mens den tredje og dyreste har hele 86 sensorer! Med så mange sensorer blir håret skannet mens du drar slik at temperaturen automatisk tilpasser seg.

For deg som bruker varmeverktøy hver dag vil du beskytte håret mot slitasje ved å velge en dyrere modell, i tillegg blir den varm med en gang så du sparer tid om morgenen. Bruker du den bare en gang iblant holder det med en rimeligere modell, men vær oppmerksom på varmeverktøy hvor du kan stille inn temperaturen selv. De har nemlig ofte temperaturer som går over 185 grader, som er den høyeste temperaturen håret tåler.

Produkter som verner håret og gir optimalt resultat

Varme sliter på håret, og for å beskytte mot slitasje må du bruke varmebeskyttende spray, for de med tykkere hår kan man også bruke varmebeskyttende krem. Det sparer ikke bare håret, men vil også ta vare på fargen. Hvis du for eksempel har bleket hår kan regelmessig bruk av varmeverktøy trekke ut de kalde tonene slik at håret etterhvert blir gult. GHD har egne sprayer som man kan bruke, eller så kan du gå for “Blow.Dry” serien fra Kevin Murphy. For deg som skal krølle håret anbefaler vi “This is an Invisible no Gas Spray” fra Davines. Produkter fra Kevin Murphy, Davines og GHD finner du i din lokale PÅHÅRET-salong.

Bruk frisøren som fagperson før du handler

Visste du at man kan kjøpe varmeverktøy hos frisøren? Frisøren er en fagperson med lang erfaring med både produkter, styling og varmeverktøy som redskap. De er ofte de første som får vite om nye modeller på markedet, og kan hjelpe deg med å finne et verktøy som passer perfekt til din hårtype og livssituasjon.

Kom innom din lokale PÅHÅRET-salong og spør om råd før du kjøper, vi hjelper deg gjerne!

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.