Våre beste tips

Tynt hår? Slik får du fyldigere sveis

Enten du har tynt hår fra naturens side, på grunn av sykdom og medikamenter eller på grunn av håravfall, er det noen tips og triks som frisøren kan hjelpe deg med for å gi inntrykk av en fyldigere hårmanke. 

Mann med tynt hår. Hodebunnen vises.Unngå fet voks og klissete produkter

For de med tynt hår er den første og viktigste regelen å unngå fete og klissete produkter. Disse gjør at hårstråene fester seg sammen, gir et glissent inntrykk og gjør at det ser ut som du har mindre hår enn du har. 

Fete produkter er også med på å tette igjen hårsekkene slik at de ikke får luft. Når du blir varm vil voksen «smelte» og etterlate et lag med fett i hodebunnen. Dersom du i tillegg ikke vasker produktene ordentlig ut, vil det føre til dårlig hodebunn på sikt og utsette svake hårsekker for påkjenning som kan føre til mer håravfall. 

Riktige produkter for menn og optimal hodebunn kan du lese om her

Riktig styling og produkter gir fyldigere hår 

I stedet for fet voks og pomader kan du bruke saltvannsspray eller en pulvervoks som både ser mer naturlig ut og gir et luftig uttrykk. Bruk et volumprodukt som for eksempel en spray før du føner, som gjør at hårstråene «sveller». Aldri gre håret inntil hodebunnen når det er vått, det gir et platt og tynt uttrykk og kan få det til å se ut som du har færre hår enn du har. 

Når du føner håret kan du gjerne gjøre det med hodet mellom bena, og bevege håret frem og tilbake for å føne håret ut av sin naturlige vekstretning. Dette gir mer volum og fylde. 

Produkter med farge 

For deg med mørkt hår finnes det en rekke produkter med farge i, som kan dekke over områder med lite hår. Det finnes blant annet hårvoks og fiberpulver, men bruk disse produktene med måte slik at det ikke smitter av eller renner ned i ansiktet om du svetter. 

Frisyrene for deg med tynt hår 

Som en hovedregel passer kortere frisyrer aller best når du har tynt hår. Det er vanskelig å få en frisyre med lengde til å bli fin, den enkleste frisyren for kvinner er det vi kaller hele lengder. Det vil si at alt håret er klipper i en lengde. Dette skaper en visuell effekt av fylde. Hos men vil kort hår være enklest, da kontrasten mellom områder med og uten hår blir mindre.

Tips til deg med tynt hår 

  1. Spør frisøren din om hvilken klipp som er mest fordelaktig for deg
  2. Unngå unødvendig slitasje og gi håret god pleie
  3. Ha fokus på en god og sunn hodebunn, dette kan forebygge håravfall 
  4. Gå ofte til frisøren for å unngå pistrete hår som gir inntrykk av et enda tynnere hår
  5. Unngå fete vokser og produkter som klistrer flere hårstrå sammen, dette gir inntrykk av mindre hår 
  6. Bruk gode volumgivende produkter som løfter håret fra røttene 

Håravfall er normalt hos både menn og kvinner

Håravfall er et helt naturlig fenomen, men har for mange stor betydning for selvtilliten. 

Så mange som 75 % av menn og 20-40% av kvinner i Europa opplever hårtap i ulik grad. Menn kan oppleve håravfall i alle aldre, men hos kvinner oppstår det fremst etter fylte 60 år. 

På fagspråket heter håravfall androgen alopeci. Hos menn oppleves det mest i vikene, på toppen av kronen og i bakhodet. Mange menn blir også helt skallet, dette sees sjelden hos kvinner. 

Hårtap ser annerledes ut på kvinner enn menn. Hos kvinner er det ofte en generell fortynning av hele håret, og du mister primært hår på kronen, altså toppen av hodet. Hårfestet i pannen er oftest normalt. 

Androgenetisk alopeci forårsakes av en kombinasjon av genetiske og hormonelle faktorer. Det kan være arvet av en eller begge foreldre, men det kan også hoppe over noen generasjoner. 

Hormonet dihydrotestosteron fører til en endring i hårsekkene, som gjør at hårsekkene blir mindre i diameter, gjør håret kortere og lysere, før de til slutt krymper inn og slutter å produsere hår. 

Kvinner kan også oppleve hårtap i enkelte perioder i livet på grunn av hormonelle forandringer som graviditet eller amming og sykdommer eller mye stress. 

Få gode råd hos din frisør

Hårtap er helt naturlig og vi frisører gir gode råd og frisyrer til kunder som ønsker en fyldigere sveis hver eneste dag. Kom innom en av våre salonger for gode produkttips eller bestill time for en god klipp. 

 

Vil du ha gode tips for din hårtype?

Bestill time hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.