Slik lykkes du med skulderlangt hår

Lang bob, lob, skulderlangt eller halvlangt hår – populær frisyre har mange navn. Den tidløse og praktiske sveisen mange jenter vil ha, men ikke alltid lykkes med. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du lykkes med en lang bob. 

Slik lykkes du med skulderlangt hår

En fin frisyre starter alltid hos frisøren

En god klipp starter alltid med en grundig konsultasjon hvor du får forklart frisøren hva du er ute etter. Frisørens jobb er å forstå dine ønsker, men også å se an ansiktsformen din og hva som vil kle deg aller best. Blir det riktig å klippe til skuldrene, eller vil du kle en lengde til kragebenet i stedet?

Du vil ikke få et resultat som ser fint ut av seg selv dersom du ber frisøren klippe rett av. For å lykkes med en lang bob trenger du en teknisk god klipp. Men for at frisøren skal vite hvordan det er best å klippe håret ditt, er det viktig at dere snakker om hvor mye tid du legger på håret ditt i det daglige.

Hvor mye tid vil du legge på håret ditt?

En klipp skal være så god at den også ser fin ut til hverdags. Derfor bør frisøren spørre deg om hvor mye tid du legger på styling i det daglige. Hvis du er av typen som ønsker å gå rett ut av dusjen, børste håret og starte dagen, er det viktig for frisøren å vite om det på forhånd. Er du derimot villig til å legge 10-15 minutter på styling har frisøren andre strenger å spille på.

Du må ha en god teknisk klipp

Som nevnt lykkes man sjelden med en lang bob dersom håret bare klippes rett av. En fin frisyre avhenger av en god teknisk klipp, hvor frisøren ikke bare tar hensyn til dine trekk, men også hvordan hårstråene dine beveger seg.

Frisører har mange ulike teknikker de bruker når de klipper hår. For eksempel kan hvordan man vinkler hånden og saksen påvirke om håret ditt vipper utover eller innover.

En god klipp krever tid

Hvis du har bestemt deg for å klippe håret til skuldrene og ønsker en sveis som står til ansiktet ditt, er det viktig å sette av god tid. Da får frisøren mulighet til å ta en god prat med deg rundt hva du ønsker og hvordan du liker å ha håret til hverdags, og du får en teknisk god klipp. Vi anbefaler derfor at du bestiller en time på 60 minutter i en av våre salonger når du skal gå fra en lengre til en skulderlang frisyre. Neste gang du trenger en stuss, holder det med et 45-minutters besøk for å vedlikeholde. 

Med en klipp på 60 minutter øker sjansen for at du får et resultat du blir fornøyd med, og det blir lettere å style håret hjemme.

Slik styler du skulderlangt hår hjemme

De fleste kan si seg enige i at man er finest på håret idet man forlater frisørsalongen. Men hvordan får man til den samme finishen hjemme? Hemmeligheten ligger i en god føn. En god runde med føner og børste vil få alt hår til å se lekkert ut, uavhengig av klipp. Men for å få til en god føn hjemme, er du avhengig av å bruke riktig verktøy og produkter.

Gode verktøy gir det beste resultatet av hjemmestylingen

Alle frisører er kresne på hvilke verktøy de bruker, og har høye krav og meninger om alt fra fønere til børster og kammer. Det burde du også være! Uten gode verktøy vil du heller ikke få til et godt resultat. Hvis du føner med en dårlig børste eller bare fingrene, vil det ha mye å si for resultatet. Du vil ikke klare å oppnå frisør-styling hjemme uten trening og de rette verktøyene tilgjengelig.

Først og fremst trenger du en god børste, som kan være lettere sagt enn gjort. Alle buster har ulike egenskaper, og jo tettere bust børsten har, jo blankere blir håret. Her gir vi deg en liten huskeliste:

  • En tett naturbørste vil gi deg svært blankt hår, men kan være vanskelig å føne med
  • Ønsker du deg blankt hår med føner, bør du velge en børste med blanding av naturbust og nylontenner
  • Har du krøllete hår bør du ha en spikerbørste uten for tette tagger, da grer du lettere ut krøllene
  • Ønsker du deg volum og bevegelse bør du føne med en rundbørste
  • Vil du gjøre det enda enklere, kan du kjøpe deg en fønebørste – en føner med børstetagger som gjør halve jobben for deg

Slik føner du håret som frisøren

Grunnen til at en god føn gjør håret pent, er at varme gjør håret formbart. Du setter altså formen på håret med varme, og ved å bare føne det mens det henger rett ned vil du ikke få et annet resultat enn et tørt hår.

Dersom du derimot bruker hårbørsten til å forme håret og føner rett på børsten, er det viktig at du lar håret kjøle seg på børsten før du slipper det ned, tips kan være å snu føneren rundt og suger bort varmen med bakenden av føneren, dette krever at du har en god føner som kan trekke ut varme uten at den suger inn håret. Har du ikke det kan du skru av føneren og la håret kjøle seg ned på børsten i 20 sekunder [MHK2]  eventuelt bruke kjøleknappen på føneren.

Riktige produkter får sveisen til å holde

Riktige produkter er også alfa og omega for å få frisyren til å holde. Huskeregelen er at du må ha noe i håret mens det er vått, og du må avslutte med noe med hold mens det er tørt.

Bruk et produkt tilpasset ditt hår mens håret er vått. Liker du volum anbefaler vi Anti.Gravity fra Kevin Murphy. Ønsker du et glatt hår kan vi anbefale Smooth Again, også fra Kevin Murphy, i lengdene. Avslutt med en god hårspray som får håret til å holde hele dagen, og beskytter mot luftfuktighet og vått vær.

Mange bruker tørrsjampo for å gi håret volum og hold, men et bedre alternativ er en hårspray som er en blanding mellom tørrsjampo og hårspray. En dårlig tørrsjampo kan på sikt forringe hårets kvalitet, og du vil etterhvert få større problemer med å skape volum i håret. Bruk derfor snille produkter som ikke skader håret ditt.

Ønsker du deg en fin lang bob? Bestill en 60 minutters klipp hos oss, så får frisøren tid til en god konsultasjon og har også tid til å vise deg hvordan du styler klippen hjemme.

Bli fresh

Bestill time hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.