Slik lykkes du med gardinlugg

Gardinluggen ser ikke ut til å gå av moten med det første. Mye av grunnen til dens popularitet tror vi er at den kler de fleste ansiktsformer. I tillegg er den såpass lang at dersom du ombestemmer deg, tar det ikke lang tid å vokse den ut igjen.

Slik lykkes du med gardinlugg

Luggen som mykner opp ansiktstrekkene

Mens de fleste typer lugg fremhever og skaper markerte trekk, er gardinluggen en myk og lett lugg som myker opp ansiktstrekkene. Den rammer inn ansiktet på en kledelig måte, og vil kle så godt som alle.

Det er likevel viktig at klippen er av god teknisk kvalitet, og en god frisør vil se hvilken type gardinlugg som passer til ditt ansikt. Luggen må tilpasses ansiktsformen, men også tykkelsen på håret ditt. Dersom håret er veldig stritt og rett, må man myke opp luggen slik at den faller pent og ikke bare står rett ned. Har du veldig tynt hår har man også mindre lugg og jobbe med, og da kan du kanskje ikke velge like fritt.

Luggens lengde må passe til ansiktet ditt

Det er viktig å finne en god lengde som passer til ansiktet ditt. For noen passer det best å klippe av ved kinnbena, mens andre bør kanskje ikke ha noe særlig kortere enn til kjeven. Dette vil frisøren kunne se under konsultasjonen før vi starter å klippe.

Dersom du har en rund ansiktsform passer det oftest med en lang gardinlugg. Har du et smalt ansikt, kan det være kledelig med en kortere variant.

Hvor ofte må jeg klippe luggen?

For å bevare formen på luggen og gjøre den enkel å style, bør du gå til frisøren hver 6-8 uke. Første gang du klipper lugg er det viktig å sette av god tid til en konsultasjon, god teknisk klipp samt opplæring i hvordan du styler luggen hjemme. Når du senere bare trenger en stuss, tar det mye kortere tid. Bare ring oss og fortell at du trenger å stusse luggen, og vi setter av rundt 15 minutter.

Slik lykkes du med gardinluggen hjemme

Gardinluggen ser ikke automatisk bra ut når du står opp om morgenen eller kommer ut av dusjen. Den krever litt jobb, men øvelse gjør mester.

Bruk gjerne rundbørste og føn, og bruk et produkt med hold i når du føner, gjerne en spray eller et skum.

Rull luggen bort fra ansiktet med børsten, og føn håret. Skru av føneren og tell til 20 slik at varmen forsvinner fra håret. Da setter nemlig formen seg. Ta forsiktig bort børsten, og spray med en god hårspray som både gir deg hold, men også holder frizzet borte om det er vått i været. 

Håret i luggen kan bli raskere fett enn resten av håret, en god tørrsjampo gir både volum og mer hold i håret mellom vask.

Ta steget

Bestill time hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.