Permanent for menn

I gamle dager var permanent forbeholdt damer og puddelrockere, men den tid er forbi. De siste årene har vi sett en eksplosjon av menn som tar permanent, og i mange frisørsalonger er det nå menn som dominerer. Mye takket være trendy hårfrisyrer som «faux hawk» og «drop fade» som blir ekstra kule med krøller på toppen.

Permanent for menn

Men! Permanent trenger ikke lenger bare bety krøller! Mange menn ønsker seg rett og slett litt mer bevegelse og fylde i håret, uten at det nødvendigvis blir krøllete i tradisjonell forstand. For menn med veldig stritt hår kan en enkel bøy i hårstråene utgjøre en stor forskjell.

Trendy hår som er enkelt å style 

Det har aldri vært mer trendy for menn å ta permanent. Og mange populære hårfrisyrer passer perfekt med nettopp en permanent-behandling. De fleste ønsker seg en frisyre som er kortere på siden og fyldig på toppen, som «fade», «undercut», «caesar» og «french crop», og med krøller går frisyren fra mild til ekstra hot!

Andre frisyrer som ikke nødvendigvis er krøllete, men kan passe med permanent er «two-block», «brow flow» og «curtains» - eller gardiner på godt norsk. Uten nok bølger i håret blir det lett glatte rullegardiner istedenfor, og da kan permanent gi fylde og bevegelse slik at du får den rette avslappede looken.

Permanent er ikke bare trendy - det er også lett å style. Med permanent trenger du ikke stå opp en time før du skal på jobb eller skole for å få et bra resultat. Det kan være så enkelt som å ta i dæsj med Smooth Again fra Kevin Murphy i vått hår og la det lufttørke.

Hvem kan ta permanent?

Så lenge håret er friskt kan du ta permanent. Det betyr at hvis du for eksempel har bleket håret eller farger det jevnlig er det ikke alltid anbefalt å ta permanent. Permanent sliter på hårstråene, samtidig som det kan påvirke fargen i håret. Har du bleket hår kan en permanent-behandling forandre hårfargen.

Hvis du har veldig kort hår kan du ikke ta permanent. Håret må nemlig være langt nok til å snurres rundt spolene slik at håret kan krølles. Da må håret vokse ut litt, og husk at krøller gjør at håret ser kortere ut, så spar ut litt lenger enn du tror.

Les mer: Permanent - veien til et fyldig og spenstig hår

Produkter som passer til permanent 

Som nevnt trenger du ikke bruke mange produkter for å holde permanenten i bra form, og kan bruke den sjampoen og balsamen som du foretrekker. Produkter som Smooth Again fra Kevin Murphy passer perfekt til å ha i håret etter dusjen, da er frisyren satt og holder seg ut resten av dagen. Ettersom en permanent-behandling tørker ut håret er det en fordel å bruke produkter som tilfører fuktighet. Olaplex kan gi tilbake sunnheten i håret, men ikke bruk den for mye! Overdreven bruk kan nemlig påvirke effekten av permanenten.

Dette bør du vite om permanent

Permanent er ikke som å bruke krøll- eller rettetang for å forme håret. Permanent endrer selve strukturen i håret på et kjemisk nivå. Det er en reformasjon av hårets grunnleggende struktur og kalles derfor ofte for strukturomforming. Permanent-behandling går ut på å fjerne ss-bindingene som bestemmer formen på hårstråene, for så å bygge de opp igjen i den formen du ønsker deg.

Et godt resultat er avhengig av at håret er sunt. Tørt hår mangler spenstighet og kan gi en dårligere effekt. Hos frisøren kan du få en håranalyse som sjekker kvaliteten på håret, og det kan hende det lønner seg å kure håret godt i forkant for å styrke håret før du tar permanenten.

Det er også viktig å være oppmerksom på at håret ikke må bli vått de første 24 timene etter behandling, du må ikke dusje eller gå ute i regn uten paraply. Det er heller ikke anbefalt å style det, men rett og slett å la de hvile. Etter de første 24 timene kan du behandle håret helt som normalt.

Få inspirasjon og råd av frisøren

Interessert i å få permanent, men usikker på hvilken frisyre du bør gå for? Hos PÅHÅRET har vi lang erfaring med både permanent og herreklipp. Hos oss kan du få inspirasjon til frisyre, kanskje vi til og med kan gi deg tips om en stil du ikke hadde tenkt på før. Vi kan også gi deg råd om hvilke produkter du bør bruke for å holde frisyren fresh og fin.

Trykk her for å finne din nærmeste PÅHÅRET salong!

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.