Vintertørt hår

Luesveis? Slik unngår du tørt og statisk hår i vinter

Står håret til alle kanter når du tar av lua? I denne artikkelen forteller vi deg hvorfor du får statisk hår om vinteren, og hvordan du kan løse problemet. 

Luesveis? Slik unngår du tørt og statisk hår i vinter

Hovedårsaken til statisk hår er at den kalde tørre vinterluften lader håret med statisk elektrisitet. En lue i ull påvirkes på akkurat samme måte, og du får en dobbel ladning. 

For å unngå elektrisk hår er det to ting du må gjøre. Tilføre håret fuktighet, og sørge for å ta vare på den fuktigheten du har i håret naturlig. 

Den tørre vinterlufta hjelper oss ikke, og bidrar til at fukt i både håret og hodebunnen forsvinner. Skandinavisk hår mister i tillegg fuktighet lettere enn annet hår, og vil derfor oftere bli elektrisk. 

Den eneste løsningen er å tilføre fukt 

Den eneste måten å forhindre og forebygge statisk hår på er å tilføre fukt. Bruk gode produkter som tar vare på både hår og hodebunn og bruk alltid balsam. 

Bruk gjerne hårolje, balsamspray eller en treatment spray. Også leave-in balsam eller -kur vil gi håret fukt og beskyttelse mot vinterværet. 

Få frisøren din til å blande en sjampo spesielt for deg 

Lecitin er et fettstoff som utvinnes fra enten soya-, solsikke- eller rapsolje. Fettforbindelsen fungerer som en emulgator og får fett og vann til å binde seg til hverandre, og fungerer godt for å regulere fuktighetsnivået i håret. Stoffet finnes som kosttilskudd, men er også tilsatt i flere typer hårprodukter som sjampo og balsam. 

Flere PÅHÅRET-salonger fører det svenske merket Hårologi, som lar frisøren blande produkter spesielt for ditt hår og hodebunn. Lecitin er et av tilsetningsstoffene vi kan bruke for å lage sjampo og balsam basert på hva ditt hår trenger. Vi kan også tilsette andre tilsetningsstoffer som hjelper mot dine utfordringer, som for eksempel tørr og kløende hodebunn som mange sliter med om vinteren. 

Slik unngår du floker i nakken

Skjerf og høyhalsede gensere gir mange floker i nakken på vinteren. Ullfiber trekker som nevnt til seg fuktighet fra håret, og gnissing mot jakkekragen fører til floker og flisete hår. 

Ett tips er å surre skjerfet under hetta på jakken, slik at ansiktet er beskyttet men skjerfet ikke gnisser mot håret. Et godt leave-in produkt eller en hårolje vil også kunne forebygge floker. Sørg også for å stusse håret før vinteren setter inn, et slitt hår og flisete tupper vil lettere floke seg enn et hår som er sunt og friskt. 

Ikke vask håret for ofte 

Å dusje og vaske håret hver dag gjør både håret og huden tørr. På vinteren kan du med fordel justere ned antall hårvask, for litt fett hår er bare bra for å unngå elektrisk og tørt hår. Bruk gjerne en naturbørste for å fordele fettet utover lengdene, børsten vil fjerne salter og urenheter i hodebunn som kan forårsake kløe, denne fukten er også godt for lengdene i håret. Vask når håret ser fett ut.

Med færre hårvask er det lett å falle for fristelsen å bruke tørrsjampo. Tørrsjampoens jobb er å tiltrekke seg det naturlige fettet i håret, som vi trenger i vintermånedene for å holde elektrisiteten borte. Forsøk derfor heller å gre håret med en naturbørste som gjør at håret ser mindre fett ut. 

Husk at håret kommer innenfra 

Når det er tørt ute og vi fyrer i peisen inne, må vi selv tilføre den fuktigheten vi ikke får naturlig. Håret kommer fra innsiden, og den korteste veien til sunt hår er et godt kosthold og en sunn livsstil. Ta vitamintilskudd din kropp har behov for, særlig D og B-vitamin er viktig for håret ditt. 

Lenge siden du har vært hos frisøren?

Bestill time hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.