Hårfarge for menn

Mange menn kvier seg for å spørre frisøren om hårfarge, særlig når de begynner å bli grå i håret. Det er det ingen grunn til. 

Hårfarge for menn

Hår er hår, og menn kan farge håret på akkurat samme måte som kvinner. Men vi ser likevel at de fleste menn som ønsker å farge håret gjør det for å dekke over grå hårstrå. 

Dropp helfarging om du vil skjule grå hår 

Permanent farging er en helfarging av håret som blir der til det vokser ut eller klippes bort. 

Den type farge er sjelden pen når du har en kort sveis, fordi etterveksten blir synlig etter bare noen uker. Har du bare et par centimeter med hår, er det lite flatterende med to ulike farger. 

Løsningen for menn som ønsker å skjule de grå hårene, er noe som heter «kamuflasjefarge».

Hårfarge for å skjule grått hår på en naturlig måte

For menn som ønsker å skjule grå hår på en naturlig måte pleier vi å bruke kamuflasjefarge. Det er en semi-permanent farge som vil gradvis vaskes ut, og holder i 5-6 uker. Mange menn pleier derfor å både farge og klippe håret samtidig. 

En kamuflasjefarge dekker ca. 70 %, og blir gradvis borte. Den gir det mest naturlige inntrykket, og vil ikke skape stor kontrast mellom fargen på øyenbryn og skjegg. 

Mange farger skjegg og bryn 

En heldekkende farge kan bli for «hard», og det blir stor kontrast mellom dine egne farger. For de som ikke vil at det skal synes at de farger håret er kamuflasjefarge derfor et bedre valg. 

På lik linje med at håret blir grått, vil skjegg og øyenbryn også miste farge med årene. Noen velger derfor også å farge bryn og skjegg hos frisøren. 

Hos PÅHÅRET tilbyr vi klipp av skjegg som du kan gjøre samtidig som du klipper håret. 

Det er ikke flaut å farge håret 

Vi opplever at noen menn synes det er pinlig å spørre frisøren om hårfarge, og heller hinter diskret rundt hva frisøren mener de bør gjøre med de grå hårene. Husk at vi frisører ikke synes noen ting er unormalt, og vår jobb er å gi deg et utseende du er fornøyd med. Mange velger å akseptere de grå hårene og bare la de være, men det er bare du som kan bestemme hva som får deg til å føle deg bra. 

Dersom du er nysgjerrig eller ønsker å dekke over grå hår, bestill en time for kamuflasjefarge neste gang du tar en klipp. Resultatet blir naturlig og det er vanskelig å se at det er farget i det hele tatt. 

Hvorfor får du grått hår?

Forskere har lenge vært uenige om årsakene til at håret blir grått. Noen mener det handler om genetikk, andre om stress.

Det som faktisk skjer når håret blir grått er at produksjonen av pigmenter i håret stopper opp. Pigmentene lages av stamceller i det øvre hudlaget, som utvikler seg til melaninproduserende celler, også kalt melanocytter. Når vi blir eldre begynner stamcellene å dø, og dermed mister hårstråene farge. 

Et hårstrå vokser i gjennomsnitt tre til fem år, før det faller ut av seg selv. Etterpå tar både hårsekken og fargecellene en pause i rundt tre måneder, og det er i disse pausene noen hårstrå slutter å produsere pigmenter. 

Farge håret hos frisøren?

Bestill time hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.