Frisør med fokus på miljø

PÅHÅRET er ledende i bransjen når det kommer til bærekraft og miljø. Les mer om våre tiltak for skape en klimavennlig frisørkjede.

Frisør med fokus på miljø

Frisør med fokus på miljø

Vi vet at miljø er viktig for våre kunder, det er det også for oss i PÅHÅRET. Vi har vært ledende på bærekraft og klima helt fra start. Allerede for 15 år siden skiftet vi til miljøvennlige LED-lyspærer, lenge før det ble standarden. Siden den gang har vi jobbet hardt for å sørge for at alt vi gjør, fra hvilke leverandører vi bruker, hvordan vi håndterer avfallssortering og resirkulering, til produktutvalg og lokaler, er så bærekraftige som mulig. Å velge miljøvennlig er ikke alltid det enkleste valget, men det er alltid det riktige. Med oss kan du være sikker på at alle valg er tatt med hensyn til miljø, så du kan klippe deg med god samvittighet!

Resirkulering med Stena Metall

Det er mange forskjellige kjemikalier man må håndtere i en frisørsalong. Derfor bruker vi Stena Metall til å håndtere vårt avfall. De er spesialister på resirkulering av farlige materialer.

Vi prioriterer alltid resirkulering, og bruker mye tid og penger på å sørge for at alt som kan sorteres blir sortert. Alle restprodukter, hårspray, farge, og permanent, blir lagt i egne containere. 

Leverandør og produktutvalg

Vi stiller også strenge krav til våre leverandører. For eksempel krever vi at varer ikke skal leveres i unødvendig mye plast og emballasje. Det skal alltid være mulig å velge miljøvennlig i våre salonger. Blant annet bruker vi merkene Bjôrk, Kevin Murphy, Hårologi og Davines.

Hårfarge fra Kevin Murphy

Hårfarge er i utgangspunktet ikke spesielt miljøvennlig, men det finnes alltid måter å redusere sitt klimaavtrykk. Det er også fokuset til Kevin Murphy. De leverer hårfarge i mindre utvalg, slik at frisøren selv må blande fargen. Dette høres kanskje lite ut, men det kan føre til store miljøgevinster. Ved å tilby færre farger, betyr det også mindre emballasje og mindre svinn. Det reduserer også mengden farge frisøren må ha på lager, som igjen reduserer mengden med transport som er nødvendig for å frakte produktet. De bruker også innpakning som er resirkulerbar eller biologisk nedbrytbar. 

Gjennomført hele veien

Det holder ikke å skifte ut et produkt her og der. For å kunne møte FNs klimamål for bærekraft krever det et fokus på hele prosessen. Fra salong til produkt, transport og avfall. Noen ganger kan man oppnå store forbedringer med små forandringer. 

En ting er sikkert - vi gir oss aldri på miljø!

Varmeverktøy - hvilket bør jeg velge?

Det kan være lett å brenne seg når man kjøper varmeverktøy. Derfor har vi samlet opp alt du trenger å vite om varmeverktøy, samt hvilke produkter som passer til.