Våre beste tips

Få tilbake din naturlige hårfarge

Enten du har farget håret i flere år og vil tilbake til ditt naturlige utgangspunkt eller angrer på din nye hårfarge, kan det være en lang vei tilbake. Det krever tålmodighet og pleie, og det er viktig at det gjøres rett. 

 

Få tilbake din naturlige hårfarge

La oss først avklare en generell misforståelse. Det finnes ingenting som «avfarger» håret. Hverken hjemme eller hos frisøren vil du kunne bruke et produkt som fjerner fargepigmenter og gir deg tilbake ditt naturlige hår. 

Med en såkalt avfarging prøver vi å fjerne flest mulig av de falske pigmentene håret er farget med. Dessverre vil du også samtidig lysne hårets egne pigmenter. Resultatet blir oftest en gyldenorange, grumsete farge, som krever at det må farges på nytt. 

Avfarging vil være en del av en totrinns behandling: Først fjerne grunnlaget, for deretter å farge i en ny farge. 

Du bør aldri avfarge håret hjemme

Det finnes produkter som markedsføres som avfarging, og det kan være fristende å forsøke hjemme for å spare lommeboka. Men det er viktig å tenkte på at hårfarging er kjemi, og det finnes mange feller som ufaglærte ikke vet om. Slike produkter som kan brukes hjemme fører oftest til at håret får en ujevn oransje farge, fordi de røde pigmentene er de kraftigste og vanskeligste å bli kvitt. I tillegg kan håret skades så mye at det i verste fall knekker av. 

Hårets historie påvirker resultatet 

Hårfarge kan sitte i håret i mange år dersom det ikke klippes vekk. Flere år gammel farge vil kunne påvirke prosessen når du skal gå tilbake til din naturlige hårfarge. Frisøren vil derfor spørre deg hva slags behandlinger håret ditt har fått de siste fem årene, før dere begynner behandlingen. 

Det er viktig at du svarer helt ærlig på frisørens spørsmål, og ikke holder eventuell hjemmefarging hemmelig. Det viktigste er at frisøren får vite hva den har å jobbe med. 

Også hårkvaliteten din har mye å si for hvor stor påkjenning det tåler. 

Fra lyst til mørkt er enklest

Dersom du har naturlig mørkt hår som du har bleket eller stripet, er det forholdsvis enkelt å gå tilbake til din opprinnelige farge. Da farger vi håret ditt i den fargen som er nærmest din egen. Ofte trenger du to runder med farge – først en for å pigmentere håret, deretter påfører vi fargen som matcher det resultatet du ønsker. Dette er relativt skånsomt for håret, men krever likevel kuring og pleie i forkant og etterkant. 

Gå fra mørkt til lyst hår 

Dersom du er blond fra naturens side og har farget håret mørkt, bør du smøre deg med tålmodighet. Å gå tilbake til din naturlige, lyse farge er en skadelig prosess for håret, og det vil bli utsatt for en stor påkjenning. Det er derfor veldig viktig å ta tiden til hjelp og la håret hvile mellom frisørbesøk.

Det enkleste er selvsagt å spare ut så mye du klarer, og klippe av delene som er farget. 

For deg som ikke ønsker det bør du starte med å gå til en kompetent frisør som vet hva den driver med. 

Slik går du fra farget mørk til blond

  • Bestill en time hos frisøren hvor dere sammen legger en plan for hva som skal skje. I første time vil frisøren ta en rens av håret for å se hvor hardt fargepigmentene sitter. Frisøren vil anbefale hvilke intervaller som vil fungere for ditt hår. 
  • Invester i gode produkter som styrker håret ditt før behandling. Dette kan sammenlignes med å trene deg opp før du skal løpe et maraton. Gi håret pleie så det tåler tiden som kommer. Sørg for å gå til anskaffelse av de riktige produktene håret ditt trenger, og spør helst frisøren om råd. 
  • Ved hvert frisørbesøk vil frisøren ta en rens av håret for å fjerne farge litt etter litt, samt gi en god klipp og kur for å ta vare på håret. 
  • Frisøren kan legge inn en toning i håret slik at håret ditt holder seg fint mellom frisørbesøkene. 

Det er viktig å huske på at prosessen kan føles lang, og du kan ikke forvente å få ønsket resultat etter første besøk. Vi vil likevel gjøre vårt beste for å gi deg et resultat som du kan leve med i mellomtiden, ved å tone håret i en farge som du kan føle deg komfortabel i på veien. 

Å stripe håret er ikke nødvendigvis en god idé

Mange tror at det er lurt å stripe håret i omganger dersom du vil gå fra mørk til lys. Ideen er god på papiret, men dårlig i praksis. Første striping vil gå fint, men etter hvert vil det bli nærmest umulig for frisøren å kun stripe underlaget. Det vil føre til at deler av håret blir bleket for mange ganger, og kan ta stor skade. I tillegg kan du få et flekkete resultat. 

Ikke forsøk dette hjemme 

Hårfarge er kjemi, og når noe går galt med håret går det ofte skikkelig galt. Å forsøke seg på avfarging hjemme fører stort sett alltid til at behandlingen blir både dyrere og mer skadelig for håret enn om du hadde gått til frisøren fra start. 

Nøkkelordene er derfor pleie og tålmodighet. 

Få perfekt sommerhår

Bestill time til fargebehandling hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.