Bli sommerfresh med

Balayage

Balayage er en frihånds-stripeteknikk som brukes når man vil oppnå et naturlig resultat. Ordet «balayage» er fransk for å male eller tegne på, og det er nettopp det frisøren gjør. Pensler på farge med frihånd, på de stedene man ønsker lysere effekt. Det vanligste er at man er lys i lengdene, og har færre og smalere striper opp mot skillen for å slippe en markant ettervekst og for at stripene skal blende inn med resten av håret.

Balayage

Fordelene ved å velge balayage

Med balayage vil du ikke få en synlig ettervekst ettersom håret ditt vokser. Det gjør at du ikke trenger å gå til frisøren like ofte, og sparer både håret og lommeboken. Mange velger likevel å gå til frisøren hvert kvartal for å friske opp og «løfte» stripene mot ansiktet og skillen. For noen, vil det holde med ett besøk i halvåret. Fordelen med balayage er at fargen ser helt naturlig ut, og blender inn med din naturlige hårfarge.

Balayagens popularitet

Selv om mange har fått øynene opp for teknikken det siste året, er dette en 3-4 år gammel trend. Frisører har lenge jobbet med frihåndsstriping, mye tyder på at vi kan tillegge Kardashian-søstrene æren for å gjøre stripeteknikken mer etterspurt. Vi i PÅHÅRET tror noen av grunnene til at det er så populært er at det ser pent ut på både blondt og brunt hår, og ikke minst at det er en kostnadseffektiv måte å stripe håret på. Selve behandlingen er ikke nødvendigvis billig, men fargen må ikke opprettholdes i takt med at håret vokser ut, og du kan faktisk klare deg med å besøke frisøren et par ganger i året.

Ønsker du deg balayage eller foilayage? Bestill time hos din nærmeste PÅHÅRET-salong her.

Foilayage

Foilayage, rootshadow og gloss.

En teknikk som har dukket opp i kjølvannet av balayagen, er «foilayage». Det er i teorien det samme som en balayage, men man bruker folie for et lysere resultat. Man pakker effektene i folie for at lysningen skal utvikle høyere temperatur og dermed gi mer effektiv lysning.

Noen ganger er foliestriper et bedre alternativ

Selv om balayage er veldig populært for tiden, vil likevel foliestriper noen ganger være det beste alternativet. Vi bruker folie når du ønsker deg striper i ulike farger, slik at fargene ikke smitter over på hverandre. Folie genererer også mer varme, som igjen vil gi en kraftigere lysning. Derfor brukes oftest foliestriper når du ønsker et veldig lyst resultat. Vi vil også bruke folie der håret ditt er farget fra før, for å beskytte den eksisterende fargen.

Slik beholder du en kald nyanse i håret ditt

En dyktig frisør vil kunne gi deg en hårfarge som ikke gulner med tiden. Men er du av typen som ønsker at fargen skal være iskald over tid, kan det lønne seg å bruke en sjampo, balsam eller hårkur med blå eller lilla pigmenter. Det er viktig at du tar godt vare på håret ditt, og bruker en god kur. Ønsker du å slå to fluer i en smekk kan vi anbefale to hårkurer med kalde fargepigmenter fra Kevin Murphy, Blond Angel eller Cool.Angel

Alle hårstrå har et skjellag, og når håret er slitt, vil skjellaget sprike og håret blir ruglete. Det gjør at det ikke reflekterer farge på samme måte som et friskt hår med lukket skjellag. Derfor vil fargen din komme mye mer til rette dersom du bruker hårkur og gjerne en leave-in balsam, som beskytter håret over tid.

Bruk gjerne sulfatfri sjampo på farget hår

Sulfat er en gruppe kjemiske forbindelser som får produkter til å skumme, og som finnes i de fleste sjampoer. De fleste elsker følelsen av en sjampo som skummer, og tror det er det som gjør håret rent, men det stemmer ikke – håret blir akkurat like rent uten sulfater. Sulfater kan være en årsak til at noen hårfarger falmer, og spesielt farge med kalde pigmenter. Vi anbefaler derfor at du bruker en sulfatfri sjampo, som er med på å bevare og forlenge fargen. De fleste produktseriene du finner i våre salonger har et bredt utvalg sjampoer uten sulfat.

Spør frisøren din om tips tilpasset ditt hår

På samme måte som at en hudpleier aldri ville anbefalt alle sine kunder samme produkt, vil heller aldri frisøren gjøre det. Hver hårtype har sine utfordringer, og trenger produkter spesielt rettet mot disse. Vi kan aldri gi spesifikke produkttips uten å se på håret ditt først, så spør alltid frisøren hva de mener at akkurat ditt hår har godt av. Husk, håret kan også endre seg etter sesongen, så et produkttips gitt på sommeren trenger ikke å være det beste for ditt hår på vinteren.

Bli sommerfresh

Bestill time hos oss

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.