7 vanlige føne-feil

Slik føner du som frisøren

Drømmer du om å få til føning som frisøren hjemme? Les om tabbene du må unngå og hvordan du selv føner håret like blankt og fyldig som hos frisøren.

Slik føner du som frisøren

1) Du bruker ikke varmebeskyttende produkt. 

Varme får fuktigheten i håret til å fordunste, og om du utsetter håret for varme over tid vil det bli tørt, sprøtt og flisete. Med et varmebeskyttende produkt får du en beskyttende barriere rundt hårstråene som også hjelper til med å beholde fukten. En god varmebeskyttende produkt kan også ha flere gode egenskaper, som om å gi bedre hold til frisyren etter føning. 

2) Du bruker ikke produkt eller bruker de feil 

For en sveis som holder må du også bruke produkter som gir fylde, løft eller andre ting du ønsker å oppnå. Du trenger et produkt som du tar imens håret er vått, og du må avslutte med noe når det er tørt for å få frisyren til å holde. 

Bruk et produkt tilpasset det du ønsker å oppnå. Liker du volum anbefaler vi Anti.Gravity fra Kevin Murphy. Ønsker du et glatt hår kan vi anbefale Smooth Again, også fra Kevin Murphy, i lengdene. 

Avsltt med en god hårspray, og gre gjennom etterpå for å slippe den stive følelsen. 

Husk alltid å lese bakpå produktet for å vite hvordan det skal brukes. Hvis du er ute etter volum hjelper det ikke å spraye lengdene, når det er fra hodebunnen håret må løftes. 

Les mer: Vårt produktsortiment

3) Du føner håret når det er klissvått 

Om du begynner å føne håret når du kommer rett ut av dusjen vil det ikke bare ta veldig lang tid, men det kan også slite mer på håret. Tørk derfor håret godt med håndkle eller surr det opp i en mikrofiber-turban før du setter i gang med føningen. Pass bare på når man tørker med håndkle at man trykker ut fukten og ikke gnir håret med håndklet.

4) Du starter for tidlig å forme håret

Det er ikke noe poeng i å forme håret før det nærmer seg 90 % tørt. Formen vil uansett ikke sitte så lenge håret er vått. 

Slik føner du som frisøren

Tørk håret godt med håndkle, bruk varmebeskyttende spray og eventuelt andre produkter du ønsker. 

Rist løs!

Sett hodet mellom bena slik at du kan føne ovenfra. Beveg håret frem og tilbake i alle mulige retninger, vi ønsker å flytte håret ut av sin naturlige fallretning for å skape volum. Når håret nærmer seg 90 % tørt, kan du reise deg opp i stående stilling. 

Bruk børsten for å få glans i håret

Bruk hårbørsten og gre gjennom håret i hele lengder mens du føner på samme sted. Dette gir glans til håret og er med på å glatte ut frizz og småkrøller. 

Føn som frisøren 

For å få Hollywood-looken kan du bruke en rundbørste. Ta ut en passé av håret, ca. så mye du får plass til på børsten. Sett børsten nederst på håret og rull helt opp, innover mot hodet. Sett føneren på børsten, skru av eller ta den bort og tell til 10. Når håret kjøler seg ned vil det få en form som holder bedre. Fortsett til du er gjennom hele håret. 

Synes du det er vanskelig å bruke børste mens du føner? 

For deg som synes det er tungvint å håndtere både rundbørste og føner samtidig, finnes det er rekke god varmebørster på markedet. De er formet som en rundbørste men har føner-funksjon, slik at du får en hånd fri. 

Avslutt alltid med en god hårspray

Til sist avslutter du med hårspray, og grer lett gjennom håret etter at du har sprayet det for å unngå den stive eller klissete følelsen. Da får håret fasthet, men likevel bevegelighet. 

Lenge siden du har vært hos frisøren?

Bestill time hos oss nå

Layering av hårprodukter

Visste du at du kan bruke hårproduktene dine på samme måte som du legger hudpleie lag i lag? Gjort riktig får du et sunnere hår og holdbar styling.

Slik får du liv i skadet hår

Har du skikkelig slitte tupper, matt hår eller livløst hår? Da kan håret ditt være skadet. Les her hvordan du får liv i det igjen.